Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å levere gode tjenester og forbedre brukeropplevelsen bruker vi informasjon om deg som besøker våre nettsider gjennom bruk av informasjonskapsler.

DNB benytter informasjonskapsler, både egne og fra tredjepart, for følgende formål:

  • Forbedre nettsidene og tjenestene våre
  • Annonsere relevante produkter og tjenester i sosiale medier og andre nettsteder

Møt Ivar Line, Halvor Lande, Fredrik Cassel og Karen Heskja.

Riktig kapital til rett tid

Hvordan legge opp en fundingstrategi for skalerbare selskaper? Når er egenkapital det riktige finansielle verktøyet? Smart kapital er vesentlig for å lykkes, men hvor og når skal gründeren starte å søke etter kapital og kompetanse? Har covid-19 endret investeringsviljen eller investeringsprofilen til investorene? Dette innlegget vil bli tekstet. Vi gjør oppmerksom på at ytringer i innlegget tilhører deltageren/deltagerne selv.

DNB NXT 2020 – Der Idé møter kapital og kunnskap

DNB NXT er høstens viktigste arena for investorer og gründere, hvor vi ønsker å gi deg det beste Norden har å by på av innsikt og læring rundt innovasjon, vekst og investeringer. Dette blir ikke en vanlig konferanse, men spennende ny arena for kompetanse og læring.

Les mer om DNB NXT

Deltakere

Ivar Line

CEO and co-founder My Voice AI

Ivar Line er en norsk entreprenør med nesten 25 års erfaring fra oppstart av teknologiselskaper innen software og IT. I løpet av disse årene har han startet 10 selskaper, gjort to børsnoteringer og syv salg. Han har gitt ut bøker og har vært aktiv i StartUp Weekend, Ungt Entreprenørskap, Katapult Accelerator og er mentor for to norske gründere. Han har sammen med to co-foundere, Dr. David Horowitz og Nikola Andelic, startet My Voice AI. De jobber der med bruk av stemme for autentisering, og har base i London. Selskapet har nå klart å legge hele teknologien inn på en Ultra low power chip og har startet å kommersialisere. De samarbeider nå med flere store internasjonale chip-produsenter.

Karen-Elisabeth Ohm Heskja

Investeringssjef DNB Ventures

Karen-Elisabeth er drevet av å koble mennesker og bedrifter sammen for å stimulere til robuste forretningsmodeller og langsiktig verdiskapning. Siden 2018 har hun bygget opp DNB Ventures som investeringssjef. Hun har lang erfaring med forretningsutvikling og innovasjon i store selskap som DNB og Equinor, i tillegg til å ha jobbet med oppstart og vekstselskap bl.a. som landsdirektør for et lite norsk selskap i Mexico og Cuba. I tillegg er hun aktiv bidragsyter i http://styrelisten.no/ hvor hun deler kunnskap om det å bygge styrer. Hun har også internasjonal erfaring fra oppdrag i Colombia, Nord Korea og Guatemala for FN og Flyktningehjelpen.

Fredrik Cassel

General partner Creandum

Fredrik er en av Europas mest erfarne investorer, og en av de beste rådgiverne for selskapene i Creandums portefølje. Fredrik har mye erfaring og gikk tidlig inn i flere selskaper som har dominert sine markeder, som for eksempel Spotify, KRY / Livi, Depop, og Kahoot. Han fokuserer på B2B- og B2C-selskaper som går inn i store markeder, ofte med markedsplassmodeller, og sørger for god rådgivning mot flere av porteføljeselskapene. Før Fredrik kom til Creandum har han rukket å jobbe i Tyskland, Frankrike, Sveits, Norge og nå Sverige. Han er utdannet ved KTH i Stockholm, og blitt tildelt både stipendiater og blitt, som en av få Europeiske investorer, nominert til prestisjefulle Midas-listen.

Halvor Lande

CEO Aprila

Halvor Lande startet i 1998 IT-selskapet RiskLab, som han ledet i hele ti år før han i 2008 ble ansatt som konsulent i McKinsey. I 2016 gikk ferden videre for å lede DNBs digitaliserings- og forretningsutvikling, og senere ansvaret for bankens IT transformeringsteam. I 2019 forlot han storbanken for å lede utfordrerbanken Aprila. Halvor Lande er utdannet matematiker, sier de fleste løsninger kan løses med matte.

Mer fra NXT Chats