Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å levere gode tjenester og forbedre brukeropplevelsen bruker vi informasjon om deg som besøker våre nettsider gjennom bruk av informasjonskapsler.

DNB benytter informasjonskapsler, både egne og fra tredjepart, for følgende formål:

  • Forbedre nettsidene og tjenestene våre
  • Annonsere relevante produkter og tjenester i sosiale medier og andre nettsteder
Bergen - Samarbeid, partnerskap og ny teknologi

Du vil møte konsernsjef Jannicke Hilland i Vestlandets største fornybarselskap, BKK. Sammen med samarbeidspartnere og myndigheter jobber de for et fullelektrisk Norge. Med seg på scenen har de derfor med seg en av sine samarbeidspartnere, Fjord Maritime. Det er et spennende vekstselskap, som har utviklet en løsning for elektrifisering av fôrflåter i oppdrettsnæringen. De fikk nylig inn en ny investor, som skaper nye muligheter for fremtidig vekst. Norsk skipsfart skal være klimanøytral innen 2050. Dette vil bety mye for bransjens «fotavtrykk» i fremtiden. Norge har allerede et forsprang teknologisk, så her må vi gripe muligheten til å ta en internasjonal posisjon. Hør Paul-Christian Rieber, president for Norges Rederiforbund fortelle om de ambisiøse målene, samt Geir Bjørkeli fra batterigiganten Corvus, som representerer en av mange løsninger. Dette innlegget vil bli tekstet. Vi gjør oppmerksom på at ytringer i innlegget tilhører deltageren/deltagerne selv.

DNB NXT 2020 – Der Idé møter kapital og kunnskap

DNB NXT er høstens viktigste arena for investorer og gründere, hvor vi ønsker å gi deg det beste Norden har å by på av innsikt og læring rundt innovasjon, vekst og investeringer. Dette blir ikke en vanlig konferanse, men spennende ny arena for kompetanse og læring.

Les mer om DNB NXT

Deltakere

Maria H. Bøthun

Programleder DNB

Maria H. Bøthun jobber som strategisk rådgiver for gründer og vekstselskaper og har rollen «vekstekspert». Hun er ansvarlig for gründer – og vekstsatsningen til DNB på Vestlandet og har 14 års erfaring fra finansbransjen.

Øyvind Bakke

Salgs- og markedsansvarlig og partner Fjord Maritime

Født 1982, fiskerbonde fra Nordfjord, bachelor marked- og salgsledelse fra BI Norwegian Business School. 14 års erfaring som forretningsutvikler, prosjektleder og salgsleder innen havbruksnæringen, maritim sektor, olje og gass. Seriegründer og partner i Fjord Maritime.

Jannicke Hilland

Konsernsjef BKK

Jannicke Hilland (f. 1967) begynte i BKK i 2015. Hun er sivilingeniør fra University of Manchester, dr. scient fra Universitetet i Bergen og har delfag i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.

Paul-Christian Rieber

President Norges Rederiforbund

Paul Chr. Rieber (f. 1958) er siviløkonom fra NHH og har en MBA fra IMI, Genève. Han ble ansatt i GC Rieber i 1986 og har hatt stillingen som konsernleder siden 1990. Han er styreleder i datterselskapene i GC Rieber gruppen. Fra april 2020 er han i tillegg President i Norges Rederiforbund.

Geir Bjørkeli

Administrerende direktør Corvus Energy AS

Geir Bjørkeli har over 30 års erfaring fra leverandørsiden innen maritim industri. Før jobben som CEO i Corvus Energy har han hatt mange ulike lederstillinger i internasjonale konsern. Geir er utdannet maskiningeniør ved høgskolen i Bergen og har en MBA i Shipping, Offshore and Finance fra BI og Nanyang tekniske universitet i Singapore.

Mer fra NXT Facts

Mer fra NXT Live