Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å levere gode tjenester og forbedre brukeropplevelsen bruker vi informasjon om deg som besøker våre nettsider gjennom bruk av informasjonskapsler.

DNB benytter informasjonskapsler, både egne og fra tredjepart, for følgende formål:

  • Forbedre nettsidene og tjenestene våre
  • Annonsere relevante produkter og tjenester i sosiale medier og andre nettsteder
NXT Live @ Spektrum - Broer mellom det gamle og det nye

I denne sendingen får vi besøk av gründeren bak en rekke oppstartssuksesser, Martin Schütt fra Askeladden & Co. Med oss har vi også Ingeborg Huuse fra Hunderfossen, Petter Stordalen fra Choice og Harald Serck-Hanssen fra DNB, for å snakke om hva de tenker om utviklingen framover etter en krevende tid. Og ikke minst - skal vi snakke med næringsminister Iselin Nybø om hvordan norske bedrifter kan løftes opp og fram! Dette innlegget vil bli tekstet. Vi gjør oppmerksom på at ytringer i innlegget tilhører deltageren/deltagerne selv.

DNB NXT 2020 – Der Idé møter kapital og kunnskap

DNB NXT er høstens viktigste arena for investorer og gründere, hvor vi ønsker å gi deg det beste Norden har å by på av innsikt og læring rundt innovasjon, vekst og investeringer. Dette blir ikke en vanlig konferanse, men spennende ny arena for kompetanse og læring.

Les mer om DNB NXT

Deltakere

Nina Hovd

Programleder DNB

I løpet av sine 3 år i DNB har Nina Hovd vist seg å være en mangfoldig tusenkunstner. Hun har drevet innovasjonsinitiativer, laget og testet prototyper, arrangert arrangementer og jobbet som rådgiver for konsernsjefen. Fellesnevneren for alt hennes arbeid i DNB er lidenskapen for å hjelpe selskaper med å lykkes.

Kjerstin R. Braathen

Konsernsjef DNB

Kjerstin R. Braathen har tidligere erfaring i DNB med blant annet konserndirektør Konsernfinans, konserndirektør for Bedriftsmarked Norge og mange års erfaring fra Shipping, Offshore og Logistics (SOL) i Oslo. Kom til DNB i 1999.

Martin Schütt

Managing Partner Askeladden

Martin Schütt er utdannet siviløkonom ved NHH, ble Årets Innovatør i E24s Ledertalentene 2019, NHH Alumni of the Year 2019 og på Kapitals liste over 40 under 40 i 2019. Han hoppet av en lynkarriere i McKinsey og startet sammen med fem partnere selskapsfabrikken Askeladden & Co i 2016. Sammen med sine medgründere - Askeladder - har de bygget eventyr som Cutters, Dr.Dropin, Squeeze, Verd Begravelse, Olio og sist ut tannhelsekjeden Blid.

Harald Serck-Hanssen

Konserndirektør – Corporate Banking DNB

Harald Serck-Hanssen er konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB. Bedriftsmarkedet representerer hver tredje norske bedrift, og er representert i 15 land internasjonalt. Det betyr alt fra de minste gründerbedriftene, mellomstore bedrifter og store internasjonale konsern. Harald har sittet i konsernledelsen siden januar 2013. Før det var han divisjonsdirektør for Shipping, Offshore og Logistikk (SOL) i DNB. Han har også bakgrunn fra maritime industrier i Bergen, Rotterdam og London. Serck-Hanssen er siviløkonom fra University of Stirling. Han er interessert i kunst, statsvitenskap og historie. Han er gift og har to døtre.

Ingeborg Huuse

Hovedeier Hunderfossen-konsernet

Ingeborg er odelsjenta, investoren og parkdriveren som tok utdannelsen sin på Norges Handelshøyskole i Bergen før hun fortsatt karrieren i Arthur Anders / Accenture. i 2001 begynte hun å jobbe på Hunderfosse, før hun sakte, men sikkert som hovedeier har vært med på flere satsninger i Hunderfossen-konsernet. Videre er hun deleier i Birkebeineren Hotell i Lillehammer, og bor på Huse Gård hvor hun driver med korn og skog ved siden av turistvirksomheten.

Iselin Nybø

Næringsminister Venstre

Iselin Nybø er næringsminister, tidligere Forsknings- og utdanningsminister, og stortingsrepresentant for Venstre i perioden 2013-2017. Hun er utdannet jurist, har tidligere jobbet som advokat og hatt flere viktige verv i Venstre og på Stortinget. Hun har tidligere vært aktiv i Unge Venstre, både i og utenfor Rogaland, og hele hennes aktive yrkeskarriere kjennetegnes av utsagnet: "Uansett hva spørsmålet er, så er kunnskap svaret".

Petter Stordalen

Konsernsjef og eier Strawberry

Petter Anker Stordalen (født 29. november 1962 i Porsgrunn, Norge) er en norsk investor, hotelleier, eiendomsutvikler og miljøverner. Stordalen er en "self-made" forretningsmann som begynte å selge jordbær til sin far som barn. Et spesielt øyeblikk fra denne perioden ble avgjørende for den Porsgrunn-fødte fremtidige forretnignsreise. Stordalen husker at han klaget til faren sin om at jordbærene hans var mindre og grønnere enn de andre leverandørene. Faren hans svarte at: "Du må selge bærene du har, for det er de eneste bærene du kan selge." Denne leksjonen, kalt Strawberry Philosophy, ble en metafor for å få mest mulig ut av det du har, og brukes ofte av Stordalen til å forklare suksessen.

Mer fra NXT Live