Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å levere gode tjenester og forbedre brukeropplevelsen bruker vi informasjon om deg som besøker våre nettsider gjennom bruk av informasjonskapsler.

DNB benytter informasjonskapsler, både egne og fra tredjepart, for følgende formål:

  • Forbedre nettsidene og tjenestene våre
  • Annonsere relevante produkter og tjenester i sosiale medier og andre nettsteder
Haugalandet - Det nye lykkelandet?

12. juni ga olje- og energiminister Tina Bru klarsignal til åpning av flytende vindpark på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø. Det blir dermed for første gang mulig å søke om konsesjon for større vindkraft til havs. Mange sier at dette kan bli det nye Lykkelandet for Norge, og spesielt for haugalandsregionen, som har Utsira Nord like utenfor kysten. I denne sendingen har vi invitert med oss ulike aktører som alle er involvert i satsningen på vindkraft til havs. Denne filmen vil bli tekstet. Vi gjør oppmerksom på at ytringer i filmen tilhører deltageren/deltagerne selv.

DNB NXT 2020 – Der Idé møter kapital og kunnskap

DNB NXT er høstens viktigste arena for investorer og gründere, hvor vi ønsker å gi deg det beste Norden har å by på av innsikt og læring rundt innovasjon, vekst og investeringer. Dette blir ikke en vanlig konferanse, men spennende ny arena for kompetanse og læring.

Les mer om DNB NXT

Deltakere

Bernt Jæger

Administrerende direktør Næringsforeningen Haugalandet

Bernt Jæger har lang erfaring fra næringslivet i regionen, blant annet fra kjøpesenter- og mediebransjen. I denne settingen bidrar han som panelleder.

Kenneth Walland

Administrerende direktør Østensjø Rederi

Kenneth Walland har jobbet i Østensjø siden 1994 og har hatt flere ulike lederroller i rederiet. Midt under oljekrisen i 2016 tok han over som CEO. Østensjø satser på fornybarsegmentet og offshore vind i en tid der kampen i det tradisjonelle olje- og gassmarkedet går tregt, og har nå bestilt fire spesialskip til dette formålet.

Gunnar Birkeland

Administrerende direktør UNITECH

Gunnar Birkeland leder bedriften Unitech som blant annet produserer avanserte kabler for både olje og offshore industrien og vindkraft til havs. Gunnar er også leder for Norwegian Offshore Wind Cluster, som har som mål å være den sterkeste forsyningskjeden for flytende havvind over hele verden.

Karoline Sjøen Andersen

Fungerende daglig leder Norwegian Marine & Energy Complex

Karoline Sjøen Andersen skrev master hos UNITECH Energy Group om flytende, selvrensende solceller til havs som hun leverte i juni 2020, og ledet kontoret i Haugesund samt holder foredrag for selskapet i både inn- og utland. Hun ble i juli 2020 fast ansatt hos Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre hvor de tilbyr testfasiliteter, kompetanse og nettverk for produksjon, lagring, distribusjon og styring av energi. Hun er fungerende daglig leder hos Norwegian Marine & Energy Complex, og prosjektleder hos Norwegian Offshore Wind Cluster.

Arne-Helge Vaage

Banksjef bedriftsmarked DNB

Arne-Helge Vaage har mange års erfaring fra bank og næringslivet for øvrig, og har siden 2016 vært banksjef for bedriftsmarkedet på Haugalandet og Sunnhordaland

Mer fra NXT Chats