Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å levere gode tjenester og forbedre brukeropplevelsen bruker vi informasjon om deg som besøker våre nettsider gjennom bruk av informasjonskapsler.

DNB benytter informasjonskapsler, både egne og fra tredjepart, for følgende formål:

  • Forbedre nettsidene og tjenestene våre
  • Annonsere relevante produkter og tjenester i sosiale medier og andre nettsteder
NXT Live @ Spektrum - Hvordan skal næringslivet revitaliseres?

I denne sendingen skal vi få høre folkehelten Aksel Lund Svindal snakke om overgangen fra toppidretts-mentalitet til investor-mentalitet. Hazel Xavier i 3D Learning, Andy Chen fra Weorder og Roger Antonesen fra DNB skal diskutere hvordan innovative selskaper kan kapitalisere på innovasjonen sin. Og sist men ikke minst, skal vi diskutere hvordan partnerskap kan bidra til å bygge broer - og med oss har vi Kristian Jul Røsjø fra Antler, Karianne Melleby fra Startuplab, Knut Anders Wangen fra Danske Bank og Petter Lee-Johannessen fra DNB. Dette innlegget vil bli tekstet. Vi gjør oppmerksom på at ytringer i innlegget tilhører deltageren/deltagerne selv.

DNB NXT 2020 – Der Idé møter kapital og kunnskap

DNB NXT er høstens viktigste arena for investorer og gründere, hvor vi ønsker å gi deg det beste Norden har å by på av innsikt og læring rundt innovasjon, vekst og investeringer. Dette blir ikke en vanlig konferanse, men spennende ny arena for kompetanse og læring.

Les mer om DNB NXT

Deltakere

Nina Hovd

Programleder DNB

I løpet av sine 3 år i DNB har Nina Hovd vist seg å være en mangfoldig tusenkunstner. Hun har drevet innovasjonsinitiativer, laget og testet prototyper, arrangert arrangementer og jobbet som rådgiver for konsernsjefen. Fellesnevneren for alt hennes arbeid i DNB er lidenskapen for å hjelpe selskaper med å lykkes.

Andy Chen

CEO Weorder Hospitality Technologies

Based in Oslo, Andy Chen is CEO of Weorder Hospitality Technologies, a Nordic leader in B2B SaaS commerce for the food & beverage industry operators. He is also currently the Nordic venture partner for Vectr Ventures, a Hong-Kong based fund focused on investing in Nordic tech companies with ambitions to expand into Asia. Prior to Vectr Ventures, Andy was the CEO of Aspiro Group and founder CEO of TIDAL. Andy is on the World Economic Forum as a global advisory council for media and technology. He is an angel investor and advisor to venture and private equity firms.

Roger Antonesen

Divisjonsdirektør - SME, CB DNB

Roger er Divisjonsdirektør for små og mellomstore bedrifter i Corporate Banking i DNB. Han har jobbet mot bedriftsmarkedet i nærmere ti år, og har tre av disse jobbet tett med gründer- og oppstartssatsningen til DNB som leder for bedriftsmarkedet på Vestlandet. Roger har blant annet studert teknologiledelse, og har et brennende engasjement for det å legge til rette for at små og mellomstore bedrifter har det de trenger for å lykkes.

Hazel Xavier Venkatraman

Managing Director & Co-founder 3D Learning & Fits Consulting

Hazel is an energetic network builder with extensive experience in sales and marketing. She is passionate about different business cultures , which lead her doing a course in Business Behavior in Cross Culture from BI. She is an initiator and leader of the women's network in Vestfold. Hazel is a co-founder of 2 different companies; Fits Consulting and 3DL, companies that can offer different technological products and solutions.

Petter Lee-Johannessen

Leder for Strategisk Partnerskap DNB

Petter er en tankeleder innenfor fagområdet strategiske partnerskap. Han har tilbrakt mesteparten av sin profesjonelle karriere med å bygge globale partnerskap med ledende teknologiselskaper som Google, Facebook og Tencent, samt partnerskapsteam i verdensklasse. Dette i lederposisjoner for store selskaper som Telenor og DNB. Han har en Master of Science grad fra NTNU. Etter studiet var han med på å grunnlegge sin egen tech startup i Tyskland, og han har også vært en del av flere andre tech startups. I dag har Petter tittelen som leder for strategiske partnerskap i DNB.

Knut Anders Wangen

Kommersiell direktør Danske Bank Norge

Knut Anders Wangen har jobbet 15 år i Danske Bank konsernet og har virkelig utnyttet karrieremulighetene som finnes i en av Nordens største banker. Han har jobbet ut fra Trondheim, Oslo og København, han har solid erfaring fra arbeid med både bedrifts- og privatkunder. Han ledet MobilePay i den norske mobilbetalingskampen mot Vipps og mCash fra 2015-2017. Knut Anders er nå Kommersiell direktør i Danske Bank Norge med ansvar for Portfolio Management, Marketing, Digital sales og Partnerships.

Kristian Jul Røsjø

Leder Antler Norge

Kristian er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, hvor han tidlig fattet interesse for utlandet og tok deler av mastergraden i Moskva. Han jobbet i Statoil Fuel & Retail i Nordvest-Russland, før han startet UDs aspirantkurs og jobbet som diplomat til Ambassaden i Jakarta, Indonesia og Generalkonsulatet i New York. Kristian er Associate Partner i Antler, hvor han startet for to år siden. Her har han hatt hovedfokus på å hente kapital til Norden-fondet som investerer i selskaper Antler bygger fra Stockholm og Oslo. Gjennom å bygge partnerskap med ledende norske selskaper, støtter de opp om gründere og selskaper fra programmet. Og ja, Antler Norge har akkurat investert i åtte av selskapene i Oslo-programmet!

Karianne U. Melleby

Director Corporate Partnerships StartupLab

Karianne U. Melleby er ansvarlig for å bygge et sterkt nettverk av bedriftspartnere på StartupLab. Effekten som kommer fra tettere forbindelser mellom bedriftspartnere og gründere er en av de viktigste suksessfaktorene StartupLab fokuserer på for å hjelpe gründerne med å signere sin første kunde. Før hun startet hos StartupLab har Karianne jobbet med å starte flere selskaper både hos DNB og Telenor. Karianne er for tiden medlem av styret i KLP, Norges største pensjonsselskap, og i GC Rieber Salt AS.

Aksel Lund Svindal

Investor

Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har i mange år vunnet medaljer i bakkene, og sjarmert det norske folk med god lagånd og innsats. Nå er den selvutnevnte risikoaverse Aksel høyaktuell som investor i den norske oppstartscenen. Her har han investert i flere oppstart- og vekstselskaper, og har bygget opp en variert og god portefølje det er verdt å følge med på.

Mer fra NXT Live